COMUNICAT

ATENTIUNE, ATENTIUNE, NATIUNE!

intergalactico adriana

Peste dealuri zgribulite, peste țarini zdrențuite, a venit așa, deodată … Directiva Intergalactică și cu aplicare imediată – potrivit căreia toate resturile rezultate din fuziunea cu alte galaxii – născociri trebuie să fie colectate în cel mult 3 săptămâni de Cal de lemn și reutilizate în beneficiul tuturor consumatorilor de povești-înghețată-și-socată.

Alarmată, Comisia de Lotus a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a apelat la experţii masterului didactic- şugubăţ – vată-pe-băţ “Strategii Inovative de Învăţare” pentru a elabora un plan de acţiune-invenţiune. Drept care, folosindu-se de ideile din cadrul cursului Învăţare prin Cooperare, sugubăţii au decis să convoace de urgenţă la sediu pe Doamna Mooneea Aluneea de Luniduli von Truli, directoarea școlii Casa din Lună, împreună cu locuitorii lunari, invizibilii siliplici, bombârlici, vilitrici și firliplici, şi să le propună un plan de atac sub forma unui proiect creativ, aplicabil pe teritoriul unde îşi desfăşoară activitatea grădiniţa-mercenară Piţiricky (adresa pământească, str. Ialomicioarei, nr.13).

Obiectivele proiectului au fost formulate în manieră riguroasă-pompoasă, astfel încât instruirea participanţilor să poată fi realizată din perspectiva strategiilor interactive-distractive.

* Explicații pentru Pământeni și Oameni Mari:

Proiect desfășurat de studenții Facultății de Psihologie și Științele Educației (Cojocaru Maria, Dumitrache Adriana, Socol Sînziana – membrii ai echipei de constructori ai Școlii Pricolicilor Casa din Lună), în cadrul Masterului de Strategii Inovative de Învățare, curs Învățarea prin Cooperare, profesor coordonator dr. C. Ulrich.

TINTA proiectului: conștientizarea la nivel preșcolar a importanței reciclării, prin realizarea de materiale didactice utile în desfășurarea activității la clasă.

Obiective conexe: dezvoltarea curiozității; colaborarea/ cooperarea pentru realizarea unei sarcini de lucru.

*(sursă foto: http://tinyurl.com/pvcvb8m)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s