Parentajul constient

Părintele conştient. Cum să ne transformăm pe noi pentru a avea copii puternici

O cunoașteți pe Dr. Shefali Tsabary?

Cartea ei „Părintele conştient. Cum să ne transformăm pe noi pentru a avea copii puternici” a apărut tradusă și în limba română la editura Trei, iar pe noi ne-a fascinat, așa că ne-am gândit să împărtășim această descoperire și cu voi, iar dacă dați click pe titlul cărții veți putea citi o scurtă prezentare a acesteia și titlurile capitolelor cuprinse în interiorul ei.

 

De asemenea, mai jos vă lăsăm un citat dintr-una din conferințele susținute de Dr. Shefali Tsabary la TedxSF și filmulețul întregului discurs în limba engleză, cu mențiunea că cele spuse se aplică în egală măsură atât părinților, cât și viitorilor părinți și profesorilor 😉

Ne învățăm copiii că nu se pot juca pur și simplu, pentru că trebuie să dobândească ceva; nu pot visa pentru că trebuie să aibă vise mărețe și oricum de ce să visezi dacă nu vei reuși? Este timpul să schimbăm direcția reflectorului, să-l orientăm înspre interiorul nostru, și să-l îndreptăm dinspre copilul care trebuie reparat, copilul ca problemă, înspre evoluția părinților ca fiind soluția.

În funcție de cât noi ca părinți ne cunoaștem, tot atât și copiii noștri se vor cunoaște. În funcție de cât putem noi ca părinți să iubim cu adevărat, să râdem din suflet, să ne asumăm riscuri în mod curajos, să ne permitem să pierdem, tot atât vor cunoaște și copiii noștri bucuria și libertatea.

În funcție de cât putem să fugim în ploaie fără frică că ne vom uda, tot atât copiii noștri vor duce vieți curajoase.

A sosit vremea să ne trezim. Paradigma parentajului trebuie să se schimbe. Gata cu părintele ca fiind cel mai tare, acum trebuie să ne uităm la copiii noștri ca fiind egalii noștri, dacă nu chiar adevărați agenți transformatori. Copiii noștri sunt cei care ne trezesc, ei sunt profesorii noștri. A venit timpul ca noi părinții să răspundem chemării, să ne oprim, să reflectăm mai mult, să ne conectăm la abundența noastră, să avem încredere în copiii noștri, să le înțelegem strălucirea, să le urmăm exemplul, să ne iubim, să creăm scopuri, să dăm valoare, să fim recunoscători. Pentru că astfel copiii noștri vor absorbi întregul, abundența, spiritul și din acest loc pot zbura liberi.

A venit timpul ca noi părinții să răspundem propriei noastre chemări la trezire. Momentul este acum, iar copiii noștri așteaptă.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s