Atelier de Depanat si Tesut Povesti

pomCrez educaţionalZ B O R

Zarva cărţilor adunate în

Butoiul de socată al mătuşii îl fac pe puiul de

Om să-şi imagineze prinţese şi cavaleri curajoşi, animale vorbitoare,

Regate de ciocolată şi bezea…

marObiective: (1) Crearea unui context educaţional dinamic, care să îi încurajeze/ provoace pe copii să îşi manifeste în mod liber imaginaţia/ creativitatea; (2) Dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi colaborare în interiorul grupului, de exprimare a punctelor de vedere; (3) Dezvoltarea armonioasă a copiilor.

cippolinoStrategii didactice:

Atelierul de depănat și țesut poveşti este gândit din perspectiva educaţiei non-formale, bazat pe tehnicile pedagogului italian Gianni Rodari, propunând o serie de activităţi ce pun accentul pe exploatarea imaginaţiei. Copiii sunt încurajaţi să depăşească formele convenţionale ale poveştilor, să se implice în (re)construcţia întâmplărilor, şi să contureze personaje neobişnuite. Ca suport, sunt folosite atât poveştile şi poeziile pentru copii ale lui G. Rodari, cât şi cele universal cunoscute.

 

Mai jos, Doamna Mooneea Aluneea de Luniduli von Truli a pregătit o listă cu toate atelierele de depănat și țesut povești, dedicate pricolicilor mici și mari (copii și adulți), care se desfășoară la Casa din Lună (adresa pământească sau oriunde altundeva ne invitați):

  • UN  VIAGGIO  GALATTICO  TRA  LE STORIE IMMAGINATE (Atelier de meşterit poveşti în Limba Italiană)  – pentru mai multe detalii click aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s