Echipa de Constructori

Bună,

Suntem Sinziana

și Alexandra, amândouă absolvente ale Facultății de Limbi și Literaturi Străine, specializarea principală portugheză. Împreună vorbim nouă limbi străine și nu ne oprim aici, am urmat mastere în domeniul antropologiei, educației prin artă și strategiilor inovative de învățare, am călătorit prin țări străine ca să ne plângem de dor și să ne întoarcem acasă para matar as saudades (după cum spun portughezii, ca să omorâm dorul). Ne fascinează poveștile, cărțile citite cu glas tare, ceaiurile și aromele lui, ciocolata de casă cu gem de vișine și nucă, teatrul pentru copii, poveștile înregistrate pe plăci și casete vechi, mirosul primăverii și al toamnei care ne-amintește de-nceputul școlii, plimbările lungi, oamenii mari și poveștile lor, copiii și imaginația lor, artele creative, dansul și …câte și mai câte.

De-a lungul timpului am colaborat în diferite proiecte culturale ca artiști sau profesoare de limbi străine și artele spectacolului cu Ambasada Portugaliei, Institutul Camões, Ambasada Irlandei, British Council, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Naţional al Țăranului Român, agenții şi centre de limbi străine, tabere tematice, asociaţii neguvernamentale, grădinițe și școli, etc., iar în acest periplu experiențial-educativ am avut bucuria să întâlnim oameni deschiși și dornici să viseze alături de noi la Casa din Lună. Aceștia sunt:

Andreea Pasere

Andreea Melania, profesor de limba engleză și spaniolă, țesător de povești și maistru al atelierelor creative

Sunt Andreea şi îmi place să învăţ şi să descopăr mereu lucruri noi alături de copii. Am absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine şi un master în Exegeză Biblică în cadrul Universităţii din Bucureşti; am participat ca voluntar al Muzeului Ţăranului Român la diferite activităţi adresate copiilor cu dizabilităţi şi nu numai, dar şi la diferite ateliere de limbă atât ca asistent cât şi ca profesor, pentru ca în tot acest timp să realizez cât de important este ca profesor să îmbini învăţarea şi predarea, să fii pur şi simplu elevul elevilor tăi uneori. Căci, câte oare nu am putea să învăţăm de la copii? Îndrăznesc astfel, asemenea lui Noica să „visez o şcoală în care să nu se predea, la drept vorbind, nimic. Să trăieşti liniştit şi cuviincios, într-o margine de cetate, iar oamenii tineri, câţiva oameni tineri ai lumii, să vină acolo spre a se elibera de tirania profesoratului. Căci totul şi toţi dau lecţii. Totul trebuie învăţat pe din afară şi pe dinafară, iar singurul lucru care le e îngăduit din când în când e să pună întrebări. Dar nu vedeţi că au şi ei de spus ceva, de mărturisit ceva? Şi nu vedeţi că noi nu avem întotdeauna ce să le spunem? Suntem doar mijlocitori între ei şi ei înşişi…”

485344_536596219713253_359821184_n

Ana-Maria, profesor de limba engleză, franceză și turcă, maistru în Fimo, Window Art și dans irlandez

Eu sunt Masha și îmi place să-mi pun imaginația mereu la încercare. Pasiunea mea pentru limbile străine și arte nu-mi amintesc când am căpătat-o, însă ea s-a împletit în toate activitățile practicate de mine, de-a lungul timpului. Începând de la a studia în limba engleză încă din grădiniță, și predând încă de la vârsta de 16 ani ca voluntar în cadrul Asociației “Nicolae Bălcescu”, cea mai mare realizare am resimțit-o în urma colaborării cu British Council, București. Cât despre artă, aceasta și-a făcut prezența în viața mea sub diverse forme, practicând gimnastică ritmică, gimnastică sportivă, balet, dans sportiv și în cele din urmă dans irlandez. În ultimii 6 ani mi-am dedicat tot timpul liber dansului irlandez, pe care astăzi îl predau cu mult drag în cadrul Asociației de dans irlandez Irish Way.

În rest, îmi place ca provocările să le fac împreună cu copiii, doar ei știu cel mai bine că joaca și creativitatea nu înseamnă nici pe departe pierdere de timp. Să ne facem singuri năsturei și să-nvățăm și o limbă străină, asta-i cea mai mare plăcere a noastră…practic, educațional și distractiv. Sună imposibil?! Vino să vezi!

Adriana, profesor de limba italiană și engleză, țesător de povești

Mă numesc Adriana, sunt licenţiată a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine – Italiană/ Engleză (Universitatea din Bucureşti), iar în prezent urmez cursurile masterului de Strategii Inovative de Învăţare, din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (Universitatea din Bucureşti).

Prin intermediul cursurilor de Limbă Italiană, îmi propun să-i încurajez pe micii vizitatori ai Casei din Lună să exploreze un spaţiu intergalactic-lingvistic nu foarte îndepărtat de Calea Lactee, care se desfăşoară în cadrul coordonatelor „creativitate-interacţiune-zâmbet de Monna Lisa”. Desigur, ne vom ajuta de o navă spaţială suborbitală cu propulsoare de ion, şi de o carte de călătorie presărată cu strategii didactice care să ne ajute să evităm meteoriţii plictisiţi, furtunile cosmice autoritare, radiaţiile electromagnetice triste.

Şi pentru ca aventurile noastre să fie cunoscute şi de alţi călători spaţiali, le vom nota într-un jurnal de bord digital.

Lasă un comentariu